TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
BLOG

KUTYA FOGKŐ, KUTYA SZÁJSZAG ELLEN

2021.02.06 16:52
KUTYA FOGKŐ, KUTYA SZÁJSZAG ELLEN

Fogköves a kutya, büdös a kutya szája, mit csináljak…

Ismerős  ez a két dolog neked is?

Nem csak esztétikai probléma, rengeteg kockázata van, mert a fogkő melegágya a baktrériumoknak, ami nem csak azt okozhatja, hogy tönkre megy a fog, de csúnya ínybetegséget  okozhat, a kutya elvesztheti a fogait.
A felgyülemlett baktériumok a véráramba kerülve károsíthatják a szívet és a vesét is.

Szóval nem csak egy kis kellemetlenség, hanem nagyon komoly betegség is kialakulhat az elhanyagolt szájhigiénia, fogkő miatt.
A kutya szájszagát is többnyire a lepedékben megtelepedett baktériumok okozzák.
Lehet még számtalan plusz tényező, vannak eledek, nyers hús, amelyek szintén okozhatnak rossz leheletet.

Sajnos a kutyák is egyre kevesebbet rágnak, pedig a kutyák fogsora erre való, és a fogkő kialakulásának fő ellenszere a rágás.

Tisztíthatjuk is  a kutyánk fogait hogy megelőzzük a lepedék lerakódását. Persze a kutyák nem kifejezetten boldogan mosnak fogat, ha nincsenek kiskortól ehhez szoktatva, de türelemmel és utána megfelelő jutalmazással ez is megoldható.

A mi kutyánk előéletét nem ismerjük, de az majdnem biztos, hogy sokáig élhetett utcán és valószínűleg szemetet kellett ennie, ez elég jól látszik a metszőfogak kopásán.

A fogai már akkor sem voltak makulátlanok, amikor hozzánk került, és ráadásul hajlamos a fogkövesedésre.Viszont cserében nagyon fél mindenkitől aki szakszerűen leszedi a fogköveit, állatorvostól, kutyakozmetikustól részrehajás nélkül. Mi meg igyekszünk kímélni a stressztől, hát nekiálltunk keresni valami olyan terméket amivel el lehet távolítani kutya fogkövet altatás nélkül.

Igyekeztünk utánanézni minden terméknek, a várólistán volt mindenféle  csodaszer, sütöttünk is, a petrezselymes zabpelyhes kutyakeksz elég jó szájszag ellen, bíztatlak hogy próbáld ki te is, de ha már súlyosabb a helyzet, valami ütősebb dolog kell.

Ahogy nálunk ez alap, itt is szempont volt, hogy természetes összetevőkből készült medicina legyen a segítség.
Választásunk végül a Leiky Dentanolra esett, ami 100%-ban természetes, és kifejezetten kutya fogkő, kutya szájszag ellen, ínygyulladás kezelésére szolgál.

Kicsit szkeptikus voltam az összes pozitív vélemény ellenére, hát mégiscsak ez egy por, megeszi a kutya, aztán csókolom.
Mindenesetre az előírt adagolásban elkezdtük adni neki.
Igazság szerint másfél hétig bele sem néztem a szájába, aztán egyik nap a szokásos szenvedélyes partásásban beleakadt egy darab ág a fogai közé, ami itthon kezdte zavarni. Kikotorásztam a fogai közül, és akkor láttam döbbenten, hogy a rondábban fogköves szemfogáról a fele fogkő eltűnt!

Öröm van, úgy néz ki, nem kell vinni sehová ultrahangos fogkőleszedésre, a Dentanol tette a dolgát, a szájszaga megszűnt a kiskutyának és a fogkőtől is kezd megszabadulni.

A továbbiakról is beszámolunk majd, de minket teljesen meggyőzött!

A felső sorban a Dentanol előtti, az alsóban a Dentanol közel 2 hetes alkalmazása utáni
állapot.
Látványos a változás a bal oldali, fogkövesebb szemfogon, a másikon eleve nem volt vészes a helyzet, ott a kisebb fogkő középről el is tűnt
A Leiky Dentanolban magas antioxidáns tartalmú, gyulladáscsökkentú hatású vörös áfonya, a plakkok és káros baktériumok elszaporodását akadályozó barna alga,  gyulladáscsökkentő és üde leheletet biztosító petrezselyem, a csontképződést támogató, fogakat erősítő  kovaföld és erős antioxidáns hatású OPC szőlőmagliszt van.
Ezeken kívül olyan értékes összetevőket tartalmaz, mint a foszfor, nátrium, magnézium, jód, vas, kobalt, szelén, kálium, alumínium, réz, cink, mangán.

Olyan enzimeket tartalmaz, amelyek a kutya vagy macska nyálán keresztül képesek eltávolítani a lepedéket és a fogkövet okozó baktériumokat.


Nem csak kutya, hanem cica fogkő eltávolítására, szájszag kezelésére is használható és szerencsére általában szívesen megeszik a kutyák és a macskák is.

Miért hasznos még? Megoldható idős kutya fogkőeltávolítása altatás nélkül, ami idős korban kockázatot jelent.

Mindentől függetlenül:
-legalább évente lássa állatorvos a kutya száját, ellenőriztessétek a fogak, íny állapotát, ha szükséges, szedje le állatorvos a fogkövet
-adjatok a kutyáknak rágni! rendszeresen! dolgozzanak azok a fogak, hogy minél tovább épen maradjanak