RÓLUNK

Kedves Látogató!

A MancsMűvek egy hosszú folyamat eredménye.
Mögötte egy maroknyi csapat dolgozik és reméljük, működésünk tükrözi azt a személyes szeretetet és felelősségérzetet, amit az állatok és környezetünk iránt érzünk.

Az elképzelés akkor született meg, amikor Lujzinak, nagyon öreg kutyánknak kezdett mindenféle baja lenni, és főként májproblémái miatt kerestük a legkevésbé megterhelő, vegyszermentes segítséget.
Nem volt egyszerű dolgunk, mire megtaláltuk, melyek azok a temékek, melyek hatásosan, de kímélően tudják támogatni, erősíteni a kutyák szervezetét.
Ezekre, és nagy múltra visszatekintő kutyás és cicás tapasztalatainkra építve állítottuk össze a webshopban található választékot.

Zömében natúr, gyógynövény-és természetes ásványtartalmú gyógyhatású termékeket találsz nálunk, méreganyagmentes játékokat, ruhát a fagyos kutyáknak, jó minőségű eledeleket és felszerelést, ezen belül gondosan válogatott kutyafekhelyeket.

Gyógyhatású, természetes összetevőkből készült termékeink és ápolószereink zöme kiváló magyar gyártmány, és törekszünk egyéb területen is hazai gyártású termékeket felkutatni; támogatva ezzel az itthoni vállalkozásokat és ezen keresztül a környezetvédelmet, hiszen a rövidebb szállítási út jelentősen kisebb környezetterheléssel jár.

A gyógyhatású dolgokon kívül is kipróbáltunk rengeteg féle eledelt, felszerelést a sok év alatt, egyik ezért, a másik azért nem volt megfelelő, elköltöttünk egy halom pénzt olyasmikre, amik aztán sem jónak sem tartósnak nem bizonyultak.
Időnként azért utunkba került olyasmi, amit azóta is használunk, ismerünk, kipróbáltunk, így ennek a tapasztalatnak a birtokában bátran ajánljuk, hogy megspóroljuk neked azokat a köröket (és egy halom pénzt), amelyeket mi fölöslegesen futottunk.

Nagyobb termékeinket környezetbarát papírdobozba csomagoljuk, felhasználva a tiszta, jó állapotú de már használt papírdobozokat és kitöltő csomagolást is alkalmanként. Kérjük, használd fel te is ezeket, vagy ha nincs szükséged rá, szelektíven gyűjtve add le feldolgozásra.

Elkötelezettek vagyunk az állatmentés irányában, felnőtt életünk eddigi négy kutyája közül kettő menhelyről, kettő pedig  az utcáról masírozott egyenesen a szívünk közepébe, éltek és élnek velünk mint teljes jogú családtagok.
A cicák sem maradtak ki az élet jó dolgai közül, sokáig négy csodálatos, elvarázsolt, kerge macskával éltünk együtt, akik közül a rangidős 18 évig volt velünk.

És akiről mindenképp szólni kell:
csapatunk oszlopos tagja, mindennapjaink sava-borsa, Alekszej Nandorovics Robin stb. Hoodini, hétköznap Nándi, kevésbé jó napokon Francoskiskutya.
Loncsos menhelyi partizánként kezdte, innen dolgozta fel magát a kanapéra.
Világszerte híres vakondjógamester és TitkosÜgynök, mellékállásban nagy tanító, élő példája annak, hogy ha nem adod fel, a dolgok igenis jobbra fordulhatnak.
Lelkes tesztelője minden rágcsának, egyéb eledelnek, tökéletes ruhamodell és megbízhatóan veszti el a kertbe kihurcolva, bútorok alá bedolgozva a játékokat, vagyis tökéletes fogyasztó :)
Csak szólunk: ne dőlj be neki! Itt a képen egy kis maszületettbárányos ölbekutyának álcázza magát, de igazából egy középtermetű, 19 kilós értelmiségi bűnöző.
Csipke, alias Lujza mammer, és a többi háziangyalunk, Manó, Kókusz, Hepi, Zafír, Gyömbér és Fáncsi emlékére.