07.12.-ÉN A TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT SZÜNETEL

TERMÉSZETES JUTALOMFALAT ÉS FOGTISZTÍTÓ KUTYÁKNAK

Lepd meg kutyusod néhanapján egy-két jutalomfalattal és még jobban imádni fog.

Hogy mikor kapjon jutalomfalatot a kutya?
Csak rajtad áll.
A kutyusok is sokkal szívesebben szót fogadnak, ha dicséret és egy-két falat finomság a jutalmuk.

Dicsérd és adj neki valami ínyencfalatot, ha szeretnéd megtanítani valamire, kutyaiskolába jártok, vagy sétán szépen szót fogad. Meglátod, hamarabb fog megtanuni mindent, ha valami jó dologhoz kapcsolva erősíted a hajlandóságát.

A fogak egészsége nem csak a rágás szempontjából hasznos hanem a kutya általános egészsége miatt is, hiszen a beteg fogak, a fogkő, gyulladt íny a baktériumok melegágya.
A nálunk vásárolható természetes és hipoallergén rágnivalók, fogtisztítók hozzájárulnak ahhoz hogy kutyád egészséges maradjon.

Kizárólag olyan termékeket válogattunk össze, amelyek minőségi alapanyagokból készülnek, fölösleges térfogatnövelők, színezékek, cukor és egyéb, kutyának nem hasznos adalékok nélkül.

A fogtisztítók, rágcsák hosszan tartó rágcsálása azon kívül hogy tisztítja kutyád fogait, csökkenti a stresszt, megnyugtatja kutyusod.
A kutyák imádnak rágni!


Rágcsák fogyasztásakor sose hagyd egyedül kutyádat, felügyelet alatt kapja ezeket a csemegéket!
Tiszta, friss víz álljon rendelkezésére.


(Olvass tovább a termékek alatt!)


54termék
 
54termék

Eddig nem gondoltál rá, hogy kutyádnak természetes jutalomfalatot adj?
Pedig rengeteg érv szól mellette!


Ha kizárólag feldolgozott élelmiszereken élnél, valószínűleg mindenféle egészségügyi problémád lenne! Mindannyian tudjuk, hogy az egészségtelen ételek ártalmasak az egészségünkre, mégis a legtöbben (akarva-akaratlanul) nem biztosítunk kiegyensúlyozott étrendet a háziállatainknak.
A kutyák jól érzik magukat természetes hús- és növényi alapú ételeken, mivel mindenevő lények. A természetes kutyaételek egyre népszerűbbek az egészségtudatos kutyatartók körében.
Annak kiválasztása, hogy mivel jutalmazd kutyádat, nehéz lehet, különösen a tévhitek miatt. Ha tehát azon tűnődsz, hogy van-e valami előnye, ha kutyádnak jutalomfalatokat adsz, a válasz igen!

Íme 11 előnye annak, ha a kutyák természetes jutalomfalatot esznek

 1. Kutyád immunrendszerét erősíti

A kutyáknak, akárcsak az embereknek, kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag étrendre van szükségük ahhoz, hogy boldogok és egészségesek legyenek. A természetes jutalomfalatok jót tesznek a kutyáknak, mivel segítenek erősíteni az immunitásukat. A fehérje például a szakértők szerint létfontosságú az immunitáshoz (és a természetes jutalomfalatok kivételesen magas fehérjetartalmúak).

Mindig tartsd szem előtt, hogy a kutya jutalomfalatokban, legyen az hipoallergén vagy természetes, a  felhasznált fehérje fajtája információt adhat azok minőségéről. A természetes húsból készült jutalomfalatokat minőség szempontjából jelentősen jobb minőségűek, mint a vágóhídi melléktermékekből készültek, ezért érdemes egy kicsit több pénzt befektetni beléjük. Győződj meg róla, hogy a legjobb jutalomfalatot és kutyaeledelt adod kutyádnak a szükséges fehérjebevitelhez.

 1. Legyen a jutalomfalat antibiotikum -és hormonmentes

Amikor olyan kérdéssel szembesülsz, mint például: "Jó a jutifalat a kutyáknak?", ne feledd, hogy a piacon kapható kutya jutalomfalatok és rágcsák nagy része olcsó, mesterséges összetevőkből készül, amelyek hormonokkal és antibiotikumokkal, például állati származékokkal vannak megterhelve.

Az antibiotikumtartalmú termékek hatására a kutyák immunitást szerezhetnek bizonyos antibiotikumkra, ami komplikációkat okozhat, ha fertőzést kapnak. Hasonlóképpen, a hormontartalmú kiegészítő eledelek fogyasztása számos viselkedési és fizikai egészségügyi problémát eredményezhet.

A természetes kutya snackek és rágókák nem tartalmaznak káros adalékanyagokat, mint olcsó társaik, mivel friss alapanyagokból készülnek. Ezáltal sokkal jobb alternatívát jelentenek kedvenced egészsége szempontjából. Ahhoz, hogy boldog, egészséges kutyád legyen, győződj meg róla, hogy a tréninfalatok, jutik összetétele nem tartalmaz káros összetevőket.

 1. Egészséges szőr és bőr

A kutyával etetett mesterséges jutalomfalat hosszú távú egészségügyi problémákat eredményezhet, amelyek később jelentkezhetnek. Ennek oka, hogy az ilyen összetevőket tartalmazó jutalomfalato (vegyi anyagok, tartósítószerek és egyéb adalékanyagok) bizonyítottan károsak az egészségre.

Bőrkiütések, viszkető fülek, tompa szőrzet és túlzott vedlés csak néhány az egészségtelen falatok fogyasztásának negatív következményei közül. A bőrirritációk és bőrgyógyászati problémák leküzdésének legjobb módja, ha kutyádat természetes és ízletes csemegékkel motiválod.
Ezek a jutifalatok hipoallergének, vagyis allergiás kutyának is biztonságosan adhatók.

 1. Kíméli a kutya gyomrát

Ha azon tűnődsz, hogy a jutifalatok jót tesznek-e a kutyáknak, a természetes összetevőket tartalmazó kutyacsemegék lehetővé teszik, hogy csökkentsd a gyulladások és az allergiás reakciók kockázatát. A természetes összetételű jutalomfalatok és kutya fogtisztítók ugyanis könnyebben emésztődnek, így a gyomor számára is könnyebbek.

 1. Jobb emésztés

 

Ahelyett, hogy a táplálkozásra összpontosítanának, a kereskedelemben kapható olcsó kutyatápokban található összetevők közül sokan a fehérjeszintet próbálják növelni ömlesztett adalékokkal.
Ráadásul a gyatra emészthetőség gyakran következménye az adalékanyagok felhasználásának.

Mivel a kutya gyomra nem a mesterséges anyagok kezelésére fejlődött ki, az a kevés tápérték, amit elfogyaszt, nem szívódik fel.
Ha a kutyádat természetes összetételű táplálékra állítod át, és a jutalomfalat és fogtisztító is natúr, természetes, nem tartalmaz adalékanyagokat, nagyobb valószínűséggel emészti meg megfelelően a táplálékot, így minden szükséges tápanyaghoz hozzájuthat.

 1. Jobb szájhigiénia

Talán meglepő lehet, hogy hároméves kor felett minden ötödik kutyából négy fogászati problémákkal küzd. Gyenge fogak, szuvas fogak, duzzadt íny, elváltozások és bűzös szagok csak néhány a fogászati problémák megjelenési formái közül.
A természetes kutyarágcsák, hipoallergén fogtisztítók a legjobb megoldások e problémák leküzdésére (a kutyafogmosásmellett). A rágókák például kiváló fogászati kezelésnek számítanak, mivel a lepedék akkor nem tapad le a fogaira, ha kutyád eleget rág.

 1. Jobb kapcsolat a kutyáddal

A természetes táplálkozás a kutya szájhigiéniájának javítása mellett a kutya kognitív képességeit, mint az emlékezet, reakció idő, figyelem is segítheti. A Journal of Veterinary Medicine szaklap szerint a kognitív problémákkal küzdő kutyáknál, akiket természetes forrásból származó, tápanyagokban gazdag táplálékkal etettek, lassabban romlott a kognitív képességük.
Ez annyit jelent hogy a kutya idős korban is friss szellemileg, nem épül le, teljes életet él, kitolódik az aktívabb évek száma.

 1. Elhízott a kutyád?

Mivel minden kutya más-más méretű, a táplálkozási igényeik is eltérőek.
Az viszont nem számít, hogy egy kutya nagy vagy kicsi, mindannyian szeretik rágcsálni a finomságokat, ami irritáló lehet a gazdák számára, ha kutyájuk diétázik.

Ilyen esetekben csábító lehet, hogy a gazdi kiiktassa a jutalomfalatokat a kutya étrendjéből, de ezzel veszélybe sodorhatod értékes bútoraidat. A természetes és hipoallergén jutalomfalatok lényegesen több minőségi tápanyagot tartalmaznak, mint a mesterséges jutalomfalatok, ami azt jelenti, hogy kutyádnak kevesebb kalóriára lesz szüksége ahhoz, hogy elégedett legyen.
A mesterségesről a természetes finomságokra való áttérés kiváló módja annak, hogy segíts kutyádnak a súlycsökkentésben anélkül, hogy megfosztanád kedvenc finomságaitól.
Válassz olyan jutifalatot, fogtisztítót, ami kizárólag húsból készül, vagy keresd a kifejezetten túlsúlyos kutyáknak készült jutifalatokat.

 1. A természetes jutalomfalattól kutyád fizikai és pszichikai közérzete jobb lesz

A kutyáknak, akárcsak az embereknek, kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag étrendre van szükségük ahhoz, hogy boldogok és egészségesek legyenek.
Feltűnő, hogy kutyád külseje és kedélyállapota jelentősen megváltozik, miután természetes táplálékot adsz neki.
A természetes étrendre való áttérés dokumentáltan segíti az ízületi és csípőproblémákkal küzdő idősebb kutyák mozgékonyságát. Ennek oka, hogy a kiváló minőségű, természetes eledelekben és fogtisztító rágcsákban található összetevők számos, az életkorral összefüggő egészségügyi probléma kezelését segítik.
A mesterséges ételeket ezzel szemben rendkívül magas hőmérsékleten főzik, ami tönkreteszi tápanyagtartalmukat.

 1. Jobb ár-érték arány

Mivel a természetes kutya jutalomfalatok és fogtisztítók magasabb minőségű összetevőket tartalmaznak, kutyád több tápértéket kap belőlük. Ez azt jelenti, hogy költséghatékonyabbak.

Tudom, hogy elsőre ez így furcsán hangozhat, hiszen ezek a magas minőségű, adalékmentes jutalomfalatok és egyéb kutyacsemegék nem a legolcsóbbak. De ahogy a mondás is tartja az olcsó húsról..., ugyanez áll a kutya táplálékára is. Ha egy bőripari mellékterméket csontformára préselnek és egy-kétszáz forintba kerül, gondolkozz el rajta, mi is lehet benne.
Vegyi anyagok biztosan. Gyakorlatilag vegyszerekkel telesajtolt bőripari hulladék. Nem hogy jó a kutyádnak hanem kifejezetten egészségtelen.

A minőségi, magas hústartalmú, természetes jutalomfalat minden grammja értékes tápanyagokat, minőségi összetevőket tartalmaz, ami kiválóan hasznosul a kutya szervezetében. Olyan táplálékot adsz kutyádnak, ami támogatja, hogy egészséges és hosszú élete legyen.


 1. Hosszú élet

Ha átállítod kutyádat a természetes táplálékra, számíthatsz arra, hogy változásokat észlelhetsz a testsúlyában, valamint megnő az élettartama.
Egy tanulmány szerint a természetes táplálékkal és jutalomfalattal etetett kutyák átlagosan 13,1 évig éltek, míg a kereskedelmi diétán tartott kutyák átlagosan 10,4 évig.


Ha még mindig bizonytalan vagy, miért jó a hipoallergén vagy természetes jutalomfalat, minőségi fogtisztító kutyádnak,íme összefoglalva, a Dogseechew cikke alapján:

A természetes kutyatápok, jutalomfalatok és fogtisztítók azért előnyösek, mert magas a természetes tápanyagtartalmuk (például hús és zöldségek), és - ahogy a nevük is mutatja - mentesek a mesterséges tartósítószerektől.
A természetes összetevők használata, valamint a vegyszerek és adalékanyagok hiánya olyan terméket eredményez, amely minőségét, kutyád egészségére gyakorolt hatását tekintve jelentősen felülmúlja az olcsó, melléktermékekből készült  filléres termékekét.

 

Vedd figyelembe kutyád táplálkozási igényeit!
Ha Te nagymértékben feldolgozott élelmiszer-tartalmú étrendet fogyasztasz, fennáll a betegség veszélye, és ugyanez igaz a kutyákra is. A legjobb módja annak, hogy négylábú pajtásod boldog és egészséges maradjon egészen idős koráig, ha természetes ételekben és friss összetevőkben gazdag étrendet biztosítasz számára.Sokszor felmerül a kérdés, létezik jutalomfalat allergiás kutyának?

Ha megnézed a MancsMűvek választékát, látni fogod, hogy a jutifalatok, rágcsák mindegyike adható érzékeny kutyának is.
Nálunk kizárólag csirkehús mentes jutalomfalatok és fogtisztítók vannak, mert tudjuk, milyen nagy gond az allergiás kutyák táplálása.
Nézd át a választékot, monoprotein csemegéink vannak, így nem gond allergiás kutyának jutifalatot választani.

Nálunk a kutyák szeretete a fő motiváció. Lehet hogy kereskedelmileg nagyon jövedelmező hulladékból készült, olcsó jutifalatot, fogtisztítót forgalmazni, de mi a kutyának a legjobbat szeretnénk nyújtani, ezért nálunk ilyet nem találsz.

Árainkat alacsonyan tartjuk, és ha belegondolsz, hogy egy zacskó természetes jutalomfalat minden grammja gondosan válogatott összetevőkből készül és kutyád egészségét szolgálja,  egyértelmű hogy az olcsóbb néha drágább.
Ne állatorvoshoz hord a pénztárcád tartalmát, inkább tápláld kutyusodat egészségesen.

Milyen további előnyei vannak ha kutyádnak jutifalatot adsz?

Gondoltál már rá, hogy a pozitív megerősítésnek nincs párja?

Nem akkor fog a kutyád szívesen visszamenni hozzád, ha oldalbacsapod, mert nem fogad szót.
Gondolj csak bele, mennyire szívesen mennél oda embertársadhoz, ha épp valami érdekes dologban lennél benne amit nem akaródzik otthagyni.
Harmadszorra azért vonakodva csak odamennél és mindig jól fejbekólintana, amikor a kedvéért otthagyod mondjuk a könyvedet épp a leginkább izgalmas résznél.
Ugye hogy egy idő után kétszer is meggondolnád, érdemes-e hallgatni rá?


Mi volna a helyzet ha nagyon szeretnéd a sütit? És ez a valaki mindig elrángatna épp a legjobb elfoglaltságod közepette de ilyenkor mindig kapnál valami nagyon finom süteményt?
Mennyire más lenne a helyzet!

Így vannak a kutyák is. Csak képzeld magad a kutyád helyzetébe.
Mennyi izgalmas szag, benyomás, kutyapajti várja séta alkalmával amikor ezt a sok mindent egyszerre kell kitapasztalni, beszippantani, megszagolni, szaladgálni, lepisilni, megélni abban a relatíve rövid időben?!

Az hogy ezeket otthagyja, mikor hívod, nagyon nehéz.
Ilyenkor jön jól a jutalomfalat!
Tudja, ha szót fogad (megcsinálja a gyakorlatot, otthagyja a másik kutyát, nem fekszik a kakába-sárba-rohadt halba), akkor kap valami nagyon finomat.

Ne a mindennapos eledelt használd jutalomfalatként!
Csak hogy a fenti párhuzamból induljunk ki, te sem lelkesednél ha minden nap ugyanazt kapnád enni és még az izgalmas sétán is azt várnák, hogy napi spenótod kedvéért hagyjál ott egy jóféle, lepisilendő fűcsomót.
Szerintem te sem dobnál el mindent hogy azonnal szót fogadj.

Adj neki olyasmit, amit kifejezetten ilyen alkalmakkor kap csak!
Persze otthon is kaphat jutalomfalatot, de azért várj el valamit, legyen tényleg jutalom, nem csak a nevében.

Ne szídással jutalmazd, ha végül azt csinálja, amit szeretnél tőle. Meglátod, egy igazán vonzó, ízes-illatos jutalomfalat kedvéért szívesebben szót fogad a te kutyusod is. Legyen összekötve pozitív élménnyel, ha azt csinálja, amit elvársz tőle, akkor boldogan a kedvedbe jár, mert tudja, hogy amit kérsz, az neki is jó.

A MancsMűveknél kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a legjobb minőségű jutalomfalatok és fogtisztítók közül válogathass kutyád számára.

Nálunk kizárólag jó minőségű, magas hústartalmú, fölösleges adalékoktól, térfogatnövelőktől mentes, természetes összetételű, hipoallergén jutalomfalatot és fogtiszítót találsz, olyat, amit mi is adunk a saját kutyánknak.

A választék  bőséges, hogy mindenki találjon kedvére valót.
A különböző, húsból készült jutalomfalatok és fogtisztítók mellett találsz egészséges növényi alapú csemegét is, mint pl. az édesburgonya snack, melyet azoknak a kutyusoknak tartunk a választékban, akiknek érzékeny szervezete nem tolerálja a húsokat.

Fő összetevők:
A húsból készült jutalomfalatok közt találsz halas, bárányos, marhás, kacsás, nyulas, szarvashúsos falatkákat, tréningsnacket.
A kutya tréningsnack kifejezetten jutalmazásra való. Kisebb-és közepes méretű kutyáknak ajánljuk. Kutyaiskolába, edzéshez, agilityhez nagyon praktikus, mivel kisebb falatkákat tartalmaz, ezért könnyen kezelhető, kézreáll, elfér a jutifalat tartóban.

A kizárólag húsból készült jutalomfalatok, mint pl. a kacsamell szeletek adhatók egyben, de mivel félpuha jutalomfalat, könnyen oszthatók kisebb falatokra is.

Nagy kedvence a kutyusok zömének a hal. Emelett rendkívül egészséges, tápláló. Vadlazacos jutalomfalatokat is találsz nálunk, melyek fenntartható gazdálkodásból származnak.

A jutalomfalatok, rágnivalók hipoallergén termékek, így érzékeny kutyának is bátran adhatók.

Találsz kis, közepes, és nagy méretű jutalomfalatot és rágcsát, hogy minden méretű kutyának megfeleljen. 
Vannak könnyen adagolható, félpuha jutalomfalataink, melyet kedvedre porciózhatsz, kutyusod méretéhez igazítva, a Woolf természetes jutalomfalatok közül is választhatsz.

A Dr. Animal jutalomfalatokat és a Kronch lazac falatkákat, nyúlfilé jutalomfalatot  akár zsebre is vághatod, nem zsírosak, nem morzsálódnak, praktikusan használhatók tréninghez, kutyasuliban.

Hogy könnyebb legyen választani, a termékeknél feltüntettük hogy milyen testméretű kutyának ajánljuk és hogy milyen húsból készült.
Bármelyiket választod, biztos lehetsz benne, hogy minőséget kapsz.

Szűrés
Ár
 (Ft)
149 Ft - 4 590 Ft
FŐ ÖSSZETEVŐ
Méret
SZÍN