HT VID HIPOALLERGÉN SZÁRAZ KUTYATÁP

A HT VID száraz kutyatáp márkanév a Healthy and Tasty - Egészséges és Finom elnevezés rövidítése, a VID mozaikszó pedig a Very Important Dog = Nagyon Fontos Kutya rövidítéséből származik vagyis a legjobb barátodnak a legjobbat! :)

Prémium minőségű, hipoallergén száraztápokat találsz a márkanév mögött, kiemelkedően magas hústartalmúak ezek a kutyatápok, nem tartalmaznak szóját, csirkehúst, ízfokozókat sem, ezért alkalmas minden HT VID kutyaeledel az érzékenyebb emésztésű és az allergiás kutyák táplálására.

Választhatsz a Grain Free, teljesen gabonamentes és a Low Grain, azaz csökkentett gabonatartalmú tápok közül, ezt utóbbi sem tartalmaz kukoricát!

Ezek a száraz kutyatápok és konzerv eledelek az olasz Cennamo Pet Food prémium termékei4termék 14
4termék 14

A HT VID kutyaeledel a Cennamo Pet Food prémium terméke.
Az általuk gyártott száraz és nedves tápok nagyon jó minőségű, teljes értékű és kiegyensúlyozott kutyaeledelek, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen minden korosztályú, bármilyen méretű kutya igényeinek és ízlésének.Miért jó kutyádnak a HT VID kutyaeledel?

A HT száraz kutyatápok és nedves eledelek képesek magas metabolizmusú energiát biztosítani a kutyának, maximális ízletesség mellett, elősegítve az optimális csontozat/izomzat növekedését és garantálva négylábú barátaid tökéletes egészségi állapotát.
A HT legalább 70% állati eredetű fehérjét, 20% emberi fogyasztásra is alkalmas termékekből származó növényi eredetű fehérjét és 10% gyümölcsből, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz, az ősi étrendnek megfelelően.

A HT kutyatáp olyan termék, amely nem tartalmaz genetikailag módosított szervezeteket, nem tartalmaz színezéket, és olyan nyersanyagokat tartalmaz, amelyek eredete és származási helye ismert.

Speciális Grain Free receptúrája nem tartalmaz gabonaféléket, hanem alternatív forrásokat, mint például tápióka. Emellett válogatott és szakszerűen kiegyensúlyozott alapanyagok jellemzik, amelyek kiváló táplálkozást és rendkívüli ízletességet biztosítanak.

A lazac a tengerben és az édesvízben egyaránt élő, hideg vizekben jelenlévő, nagyon oxigéndús hal. Gazdag kiváló fehérjékben, amelyek magas emészthetőséggel és biológiai hozzáférhetőséggel rendelkeznek, emellett a "jó" zsírok, azaz a többszörösen telítetlen, különösen a szervezetre többszörösen jótékony hatással bíró Omega-3 zsírsavak természetes szállítója. A kalcium megkötéséhez és a csontok mineralizációjához nélkülözhetetlen D-vitamint, de A-vitamint és a B-csoport egy részét is biztosítja, emellett ásványi sókat is tartalmaz, többek között káliumot, kalciumot, vasat és magnéziumot.A gabonamentes kutyatápoknak több előnyös hatása van.
Kutyára gyakorolt hatását a Brit Nourishpetfood tanulmánya részletesen kifejti
.
1) Emésztés

Bizonyított, hogy a kutyák biológiailag képtelenek a gabonafélék teljes megemésztésére. Mivel a gabonamentes kutyaeledel több fehérjét és kevesebb szénhidrátot tartalmaz, könnyebben emészthető, mint a szénhidrátban gazdag gabonákkal terhelt eledel.

Az amiláz egy olyan enzim, amely lebontja a keményítőtartalmú szénhidrátokat, és a kutyák szervezetében nincs elég belőle a szénhidrátok teljes lebontásához és megemésztéséhez. Ezért a gabonamentes eledel jótékonyan segíti az emésztést. Ha a kutyája nehezen emészti meg a táplálékát, ezért tanácsos bevezetni a gabonamentes táplálékot.

Hosszú időn keresztül a gabonát tartalmazó kutyatápok károsíthatják az emésztőrendszer bélfalát, ami bélgyulladásos rendellenességekhez, ételérzékenységhez, ételallergiához, szivárgó bélrendszerhez és elhízáshoz vezethet.


2) Táplálkozási előnyök

Sok állateledel-márka szükségtelenül nagy mennyiségű gabonával tölti meg termékét, hogy a terméket feldúsítsa és minél olcsóbban állítsa elő. Ezek a termékek ezért nagyon alacsony tápértékűek, mivel a fő összetevőjük a szénhidrátsúlyos gabona.

Ezzel szemben a gabonamentes eledelekben sok a zöldség, a rost és az egészséges hús- vagy halfehérje, ami táplálkozásilag teljes értékű és kiegyensúlyozott étkezést biztosít kutyájának.

3) Egészségesebb szőrzet és bőr

A gabonamentes étrend nagy előnyére válhat kutyája szőrzetének. A gabonafélék nem biztosítják kutyája számára a megfelelő olajokat és tápanyagokat, amelyek az egészséges bőr és szőrzet fenntartásához szükségesek.

Mivel a gabonamentes kutyatápok magas fehérjetartalmúak, általában megnő az omega-3 zsírsavak mennyisége, különösen a halat tartalmazó tápokban ami nagyon előnyös a kutyának. Ezek a zsíros olajok teszik a kutya szőrzetét sűrűvé, fényessé és egészségessé.

A fehérje mennyiségének növekedése erősebb szőrzetet is eredményez, ami viszont csökkenti a vedlést, ami olyan előny, amellyel minden kutyatulajdonos egyetérthet!

4) Megnövekedett energiaszint

A gabonamentes kutyatápok jótékony hatással lehetnek kutyája energiaszintjére. A fehérje a kutyák fő energiaforrása, és a hagyományos kutyaeledel nem sok fehérjét vagy energiát biztosít kutyájának, mivel az többnyire hulladékként távozik.

A gabonamentes kutyatápok ezzel szemben magas fehérjetartalmúak, ezért kiváló energiaforrást jelentenek.

A legtöbb kutyatáp - különösen az árspektrum alsó határán lévők - tele vannak dúsított, feldolgozott gabonafélékkel. Ez azt jelenti, hogy az egyes szemek külső rétegét mechanikusan eltávolították, hogy javítsák a szemek ízét, színét és állagát. Ez a folyamat azonban eltávolítja a gabona rosttartalmának nagy részét. Ez azt jelenti, hogy a kutya szervezete nagyon gyorsan elégeti a gabonában lévő energiát, ami a kutya vércukorszintjének gyors megugrását, majd hirtelen csökkenését okozza.

Ezzel szemben a gabonamentes kutyatápok általában kevesebb ilyen könnyen emészthető szénhidrátot tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy kutyája vércukorszintje egyenletesebb marad, ezáltal több energiát biztosít számára.

Ez tükrözi az emberek táplálkozását. Ha alacsony minőségű, magas szénhidráttartalmú étrendet eszünk, nem jutunk elég energiához, és nem igazán töltődünk fel.

5) Allergiás kutya táplálása

Ha kutyája allergiában szenved, a gabona nélküli kutyatápra való átállás különösen előnyös lehet.

Sok kutya allergiás a gabonát tartalmazó kutyatápok gyakori összetevőire, a búzára és a kukoricára. Ha az eredmény az, hogy kutyája gabonaallergiás, akkor tanácsos áttérni a gabonamentes kutyatápra.
Ez akár meg is szüntetheti a kutya allergiáját.


6) Segít a súly megtartásában és túlsúlyos kutyának a fogyásban

A gabonamentes kutyaeledel másik előnye, hogy segíthet a kedvence súlyának szabályozásában.

Ha a kutyák túlzott mennyiségű szénhidrátot fogyasztanak anélkül, hogy elegendő testmozgást kapnának, súlygyarapodást tapasztalhatnak. A legtöbb gabona sok szénhidrátot tartalmaz, így a kutya rendszeres etetése ezért súlygyarapodáshoz vezethet.

Alternatívaként a gabonamentes kutyatápok magas zöldség- és hústartalommal rendelkeznek, és általában jó szénhidrátokat, például édesburgonyát tartalmaznak. Az édesburgonya szénhidráttartalma alacsonyabb, mint a hagyományos burgonyáé, és több vitamint, káliumot és rostot tartalmaz, mint a gabonafélék.

Ráadásul a gabonamentes kutyatápok magas tápanyagtartalma miatt a kutyák hosszabb ideig jóllakottak maradnak, mint a hagyományos kutyatápok, ami azt eredményezi, hogy összességében kevesebb táplálékot esznek.

7) Jobb lehelet

Kutyatulajdonosként mindannyian megtapasztaltuk már, hogy kedvencünk lehelete kevésbé kellemes. De a gabonamentes kutyatáp fogyasztása valóban segíthet javítani a kutyák rossz leheletén.

A táplálkozásnak óriási hatása van a fogak egészségére, és a legtöbb esetben a rossz táplálkozás vezet rossz lehelethez. Ezért, ha egy kutya magas tápanyagtartalmú étrendet, például gabonamentes eledelt eszik, az valóban jótékony hatással lehet a leheletére.

A gabonafélék hajlamosak szénhidrátfilmet hagyni a kutya fogain, amikor eszik. Bár az ételmaradékokat végül a kutya nyála lemossa, ez több órán keresztül történik. Ezalatt a kutya szájában lévő baktériumok elkezdenek táplálkozni a megmaradt szénhidrátokból. Ezek a baktériumok gyakran bűzös szagot termelnek, ami kutyájának rossz leheletet, vagyis kutyahalitózist okozhat. A gabonamentes eledelek nem okoznak ilyen problémát, vagy legalábbis nem ilyen zavaró mértékben.


Bár a kutyák nem nagyon hajlamosak a szuvasodásra (ellentétben velünk, emberekkel), a túlzott szénhidráttartalom elősegíti a rossz szájüregi egészséget és a szuvasodást. Minden kutyatulajdonos számára fontos, hogy néhány naponta megmossa a kutya fogait.

8) Jobb emésztés - kevesebb széklet

Sok kutya kevesebb ürüléket kezd termelni, miután gabonamentes táplálékra vált. Ez azt jelenti, hogy a kutyának nem csak ritkábban van széklete, de kisebb is lesz.

Ez azért következik be, mert a gabonamentes eledelek nem tartalmaznak annyi emészthetetlen anyagot (rostot), mint a kukoricával és búzával teli eledelek. Ezenkívül a gabonamentes ételek szénhidráttartalmának pótlására használt burgonya és tápióka sűrítőanyagként működik, és segít lassítani a táplálék átjutási idejét a belekben.

9) Puffadás

Ugye tapasztaltad meg már, amikor kutyusod egyszer csak elkezd szaglászni a feneke felé, majd torkon ragad valami rettenetes szag?
A kukorica, a búza és más gabonafélék sok kutyánál gyakran okoznak bőséges gázképződést. Ez a bűzös szagú gáz nemcsak a gazdik számára kellemetlen, hanem gyakran görcsöket és kellemetlen érzést okoz a kutyának, amíg végül ki nem ürül. A kutyák gázosodása nem feltétlenül rossz vagy egészségtelen dolog, inkább csak kellemetlenséget okoz. Néhány esetben ez egy problémásabb emésztési egészségügyi probléma jele lehet.

A gabonamentes tápok azonban ritkán okoznak ilyen típusú problémákat, és a legtöbb kutya sokkal kevesebb gázképződést produkál, miután ilyen táplálékra vált. Sok kiváló minőségű gabonamentes táp probiotikumokat is tartalmaz, amelyek további enyhülést biztosíthatnak a puffadásban.

10) Nagyszerű vemhes kutyák számára

A terhesség nagy stresszt jelent a kutyák szervezetének, és a lehető legegészségesebbnek kell lenniük - saját egészségüket és számos kölyökkutyájuk egészségét is fenn kell tartaniuk.

Ha egyszerűen több tápot adsz a kutyádnak, az nem fog olyan jól működni, mintha kevésbé jó minőségű tápot, például gabonamentes száraz kutyatápot adnál a kutyádnak. Ez biztosítja számukra a szükséges energiát és tápanyagokat, és a lehető legegészségesebbé teszi őket a vemhesség alatt és után is.

A gabonamentes kutyaeledel vemhes és szoptatós kutyáknak is ajánlott, mivel ez biztosítja a kutyának a kölykök kihordásához szükséges energiát és a tápanyagokat.

 Ha allergiás vagy érzékeny emésztésű kutyádnak gabonamentes vagy csökkentett gabonatartalmú száraz tápot vagy nedves kutyaeledelt keresel, válaszd a HT VID prémium kutyatápjait!

 

 

 
 

Szűrés
Ár
 (Ft)
5 490 Ft - 24 990 Ft
FŐ ÖSSZETEVŐ
Méret
RENDELHETŐ