IMMUNOVET

Magyar világmárka 2003 óta

Az Immunovet fermentált búzacsíra-kivonatot tartalmazó, szabadalmaztatott biotechnológiai eljárással készülő étrend-kiegészítő készítmény állatok részére. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy immunstimuláns, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása révén az Immunovet segíti az állatok egészségének megőrzését, valamint gyorsabb gyógyulását. Magyar világmárka, amely tabletta és granulátum formában kapható a világ számos országában. Állatorvosok, gazdik, tenyésztők és állatkertek egyaránt sikerrel alkalmazzák.

Az Immunovet magyar szabadalom. Kiváló minőségű magyar búzából, gyógyszergyári körülmények között készül Kunfehértón, 2003 óta. Gyártója a Biropharma Kft.


Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft

Egy 2018-ban végzett felmérés szerint az Immunovet fokozza társállatok súlygyarapodását, valamint javítja szőrzetük minőségét és egészségi állapotukat.

8 hetes etetés során összesen 60 kutyán és macskán vizsgálták az Immunovet hatásait egy 2018-as kérdőíves felmérésben. A vizsgálatban részt vevő tulajdonosoknak hetente kellett feljegyezni a következő paramétereket: állatuk testsúlya és étvágya, szőrzetének minősége, viselkedésében vagy (betegek esetén) tüneteiben bekövetkezett változás, valamint az esetleges mellékhatásokat.

A vizsgálat 8 hete alatt a kutyák átlagosan testsúlyuk 4%-ával gyarapodtak, amely arány macskáknál 6% volt. Mindkét fajnál átlagosan 2 ponttal javult az állatok étvágya: 1 és 5 közötti skálán 2-ről 4-re, ami fokozott étvágyat jelölt. Hasonló eredményt mutatott az állatok szőrzete is: átlagosan 2 pontot javult mindkét fajnál (3-ról 5-re, ami a maximális pontszám). A leggyakoribb viselkedésben bekövetkezett változás az aktivitás fokozódása volt, amelyet az állatok több mint felénél észleltek a tulajdonosok. Számos állatnál enyhült korábban fennálló szőrhullás, viszketés vagy fülgyulladás. Az állatok mindössze 6%-ánál tapasztaltak enyhe emésztőszervi rendellenességeket (hányás, hasmenés) a kezelés ideje alatt, 94%-nál azonban semmilyen mellékhatás nem jelentkezett.

A tapasztalt változások hátterében az Immunovet összetett működése áll, amely antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és immunerősítő hatást foglal magába. Nagyon hasonló eredményeket mutattak a korábban, gazdasági haszonállatokban végzett vizsgálatok is. A tapasztalatok alapján az Immunovet biztonságosan használható társállataink általános állapotának javítására.

Forrás:

  1. Kishen Parekh, 2018: The Effects of Fermented Wheat Germ Extract on the Condition and General Status in Companion Animals. Thesis. Állatorvostudományi Egyetem, Gyógyszertani és Méregtani Tanszék.

    www.immunovet.hu