BLOG

HÉT KEDVENC KUTYÁS IDÉZET

2021.02.16 18:35
HÉT KEDVENC KUTYÁS IDÉZET

Egy kutya lehet barát, társ, edzőpartner, életmentő a sötét napokon, lehet munkatárs, lehet az a tekisdisznó, akitől a hajad időnként égnek áll, de egy biztos.
Ők a jobbik részünk, és ugyan nem feltétlenül szerencsés emberi tulajdonságokkal felruházni őket, de azt gondoljuk, ha minden ember olyan tiszta szívű lenne, mint ők, jobb helye lenne a világ.

Hoztunk néhány kedvenc idézetet, van közte vicces, és kicsit szentimentális, de mindnek ő a főszereplője: a kutya.

 

 

A gazda szomorú. A kutya odasomfordál hozzá, és a térdére fekteti a fejét. Az ember ezt hajlamos úgy értelmezni, hogy az állat észrevette az ember bánatát, és most vigasztalja. Holott nem erről van szó. Hanem arról, hogy a kutya – a közös személyiség következtében – átvette az ember bánatát, most már ő is szomorú, és ő jön vigaszért az emberhez. Két szomorúság kapaszkodik egymásba. Az ember talán tudja, hogy miért szomorú. Az állatban ez a kérdés fel sem merül, ő csak a sajátjaként érzi át az ember hangulatát.
(Popper Péter)Az ember sok mindent megtanulhat egy kutyától (...). Arra tanított, hogy minden napot féktelen örömmel és boldogsággal éljek meg, hogy ragadjam meg a pillanatot és hallgassak a szívemre. Megtanított arra, hogy élvezzem az egyszerű dolgokat: egy séta az erdőben, a frissen leesett havat, egy szunyókálást a téli nap sugarában. És amikor megöregedett és mindene fájt, arra tanított, hogy a viszontagságok között is maradjak optimista. De legfőképp a barátságról és az önzetlenségről tanultam tőle, s mindenekfelett a megingathatatlan hűségről. ....Lehetséges, hogy egy kutya - bármelyik kutya, főleg olyan dilis, fékezhetetlen, mint a miénk - képes megmutatni az embernek, hogy mi az, ami valóban fontos az életben?
Hittem benne, hogy igen. Hűség. Bátorság. Elkötelezettség. Egyszerűség. Öröm.
(John Grogan)


A kutya nevelése a kutya számára sem könnyű. Ki kell bírnia röhögés nélkül, hogy ez a sürgölődő, őt becézgető és a kedvét örökké kereső személy azt hiszi, hogy a kutya mellett az ember az úr a háznál. Ha kibírja röhögés nélkül, a nevelés befejeződött: a kutya átnevelte az embert.

(Nógrádi Gábor)


Ahhoz, hogy valóban élvezhesd egy kutya társaságát, nem kell félembert faragnod belőle. Inkább légy nyitott arra a lehetőségre, hogy részben kutyává válj.
(Edward Hoagland)


Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek, és ezt a gyámságot ránk ruházták.
(James Herriot)Egy jólnevelt kutya nem tesz rá kísérletet, hogy rávegyen, oszd meg vele az ebédedet. Egyszerűen csak olyan bűntudatot ébreszt benned, hogy képtelen vagy jóízűen enni.
(Helen Thompson)

Ajtónak azt nevezzük, aminek a kutya szüntelenül a rossz oldalán található.
(Ogden Nash)